Csárdi Antalnak van a legnagyobb esélye a győzelemre a Belvárosban és a Várnegyedben

 

500 nap van a következő országgyűlési választásokig, az ellenzéknek konkrétumokról kell beszélnie, hogy le lehessen váltani a kormányt – mondta el Kanász-Nagy Máté pénteki, online is követhető sajtótájékoztatóján. A Belvárosban és a Várnegyedben a 2018-as választásokon is az ellenzéki együttműködéssel mandátumot szerzett LMP-s Csárdi Antalnak van a legnagyobb esélye a kormányoldal jelöltjével szemben.

Már látható, melyek azok a körzetek, ahol az LMP politikusának van a legnagyobb esélye. Ilyen a Belváros-Várnegyed, ahol Csárdi Antal, 2018-ban megverte egyéniben a fideszes jelöltet, és 2022-ben is neki van erre a legnagyobb esélye.

Abban megszületett a megállapodás, hogy az ellenzéki pártok közösen állítanak indulókat az ország 106 választókerületében, arról azonban még kevés tudható, milyen formában indul az ellenzék.

Csárdi Antal közölte: az elmúlt bő két évben is azért dolgozott, hogy választ adjon a választókerületében lakó emberek, az ott működő vállalkozások és az önkormányzatok problémáira. A folytatásban azonban szintet kell lépni, cél, hogy már egy olyan kormánytöbbség politikusa lehessen, amely nem ellenségként tekint az önkormányzatokra.

Szociálisan érzékeny kormányra van szükség, amely szerint a lakhatás nem csupán a felső középosztály kiváltsága, és amely nemcsak azt nézi, hányan dolgoznak, hanem azt is, hogy az emberek megélnek-e a fizetésükből. Ehhez azonban nem a saját oligarchák zsebeit kell tömni. Ezen felül rendkívül fontos a városok zöldítése és a levegőminőség javítása is.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!