Demeter Szilárdnak és a kormánynak is távoznia kell!

Az elmúlt napok kormányoldalhoz köthető botránysorozatáról beszélt pénteki online sajtótájékoztatóján Kanász-Nagy Máté. Demeter Szilárdnak is távoznia kell a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) éléről, de a Fidesz-KDNP-nek is a kormányzásból, legkésőbb 2022-ben.

A tájékoztat a PIM budapesti épülete előtt tartottuk, amelyet szimbolikus, mert az még mindig Demeter Szilárd munkahelye, nácizmust idéző közlése ellenére. Ez volt az elmúlt napok első botránya, amely után úgy pattantak ki újabbak és újabbak, mint az adventi kalendárium kisablakain a csokidarabok.

Felidézte, hogy Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP) képviselő az Európai Néppárt politikusaival került összetűzésbe hangneme, gestapózása miatt.

Őt követte Szájer József ugyancsak fideszes EP-képviselő ügye, majd Nagy Jánosé, az agrártárca helyettes államtitkárjáé, akit korrupció gyanújával bilincsben vittek el a minisztériumból.

A sort Bayer Zsolt fokozta, aki egy tévéműsorban, sejtelmesen fogalmazva egy ismerőse, politikustársa pedofilbotrányáról beszélt, bűncselekmény elkövetését sejtetve.

Kártyavárként omlik össze az az erkölcsi nimbusz, amit az elmúlt tíz évben felfestettek a kormánypártok. Ezért le kell váltani azt a rendszert, amely már minden eresztékében rohad.

A kormány ugyanis a botrányok közepette sem cselekszik. Kötik az ebet a vétóhoz az Európai Unióban, így Magyarország is jelentős támogatástól esik el. A kormány másik bűne az önkormányzatok kivéreztetése, azt, hogy nem engedik bevételhez jutni azokat.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!