Drága élelmiszerek a mindennapokban, olcsó propaganda a kormánytól

A magyar emberekre rászakadt a kormány elrontott gazdaságpolitikájából fakadó hónapról-hónapra csúcsot döntő infláció, amiért Orbán Viktor most sem hajlandó semmilyen felelősséget vállalni. A miniszterelnök valódi intézkedések helyett trükkök százaival próbálja külső tényezőkre kenni a felelősséget, kormányzás helyett pusztán a kommunikációs csatákat akarja megnyerni.

Már a jegybankelnök is beismerte, hogy nem a háború miatt van Magyarországon csúcson az infláció, hanem azért, mert a kormány rossz irányba vitte a gazdaságot. A KSH mérései szerint a november havi infláció 22,5 százalékra emelkedett és az élelmiszerek 43,8 százalékkal kerülnek többe. A valóságban még súlyosabb a helyzet, mindannyian tapasztalhatjuk, hogy a napi fogyasztású élelmiszerekért 50 és 100 százalékkal kell többet fizetnünk a boltokban.

A kormány képtelen kezelni az inflációt, ahogy annak gazdasági és szociális következményeivel sem tud mit kezdeni. Pedig az extra magas inflációból az államnak extraprofitja keletkezik, ami több ezer milliárd forint bevételt jelent. Ezt a többletbevételt a közszolgáltatások fejlesztésére kellene fordítani. Meg kell emelni a pedagógusok fizetését, fejleszteni kell a közösségi közlekedést, be kell vezetni a havi 5 ezer forintos klímabérletet és országos épületszigetelési programot kell indítani.

Csárdi Antal,
az LMP frakcióvezető-helyettese

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!