Egészségügyi ármaximumprogramot dolgozott ki az LMP

Egészségügyi ármaximumprogramot dolgozott ki az LMP, amivel a várólisták hosszát szeretnék minimálisra csökkenteni – hangzott el az ellenzéki párt csütörtöki, online sajtótájékoztatóján.

Csárdi Antal frakcióvezető-helyettes elmondta, hogy javaslatcsomagjukban szerepel az egészségügyi dolgozók számának és bérszínvonalának jelentős növelése, valamint megfelelő számú diagnosztikai eszköz beszerzése. Azt is indítványozzák, hogy az állam a társadalombiztosításon keresztül finanszírozza a magánegészségügyben elvégzett diagnosztikai vizsgálatokat – ismertette, hozzátéve: emellett ármaximumot vezetnének be a magánegészségügy diagnosztikai szolgáltatásaira.

Kanász-Nagy Máté frakcióvezető-helyettes úgy értékelt, hogy Magyarországon a megelőzhető halálozások magas számáért a hosszú várólisták tehetők felelőssé.

A hosszú várólisták azért alakultak ki, mert a kormány 13 éves regnálása alatt „bűnös módon elhanyagolta” az egészségügyet, emiatt tömegek szorulnak ki az ellátásból vagy kénytelenek magánegészségügyi szolgáltatásokat igénybe venni – mondta. A képviselő azzal érvelt, hogy ahogy romlik a magyar egészségügy minősége, úgy viszi felfelé az árakat a magánegészségügyben a túlkereslet.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!