Egészségügyi bérfejlesztést és a táppénzszabályok módosítását javasolja az LMP

Átalakításokat szorgalmaz az egészségügyben az LMP.

Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, Hohn Krisztina keddi online sajtótájékoztatóján azt mondta: szükség van bérfejlesztésre, de a táppénzszabályokon is változtatni kell a járvány miatt elmaradt műtétek miatt.
A koronavírus szövődményeit kezelő, úgynevezett post covid ambulanciákká kellene alakítani a járványban megbetegedetteket kezelő kórházi osztályokat – javasolja.
Hohn Krisztina rámutatott, hogy az elmúlt időszakban a járvány miatt műtétek maradtak el, így jelentősen hosszabbodtak azok várólistái. Több mint egy évet kell várni például csípőprotézisre – ismertette.
A képviselő szerint sokan nem tudnak a fájdalom miatt dolgozni, ezért számukra táppénzt kellene biztosítani a műtétjükig.
Mindeközben továbbra is szükség van az egészségügyi dolgozók munkájára, arra, hogy a szektorban maradjanak – hangsúlyozta Hohn Krisztina, hozzátéve: az új szolgálati jogviszony óta már többen hagyták el az ágazatot vagy tervezik azt.
Ezért szerinte meg kell szüntetni a bérfeszültséget az egészségügyben, ehhez pedig az érdekvédelmi szervezetekkel közösen kell újragondolni az ágazati törvény egyes pontjait. Tiszteletben kell tartani az egészségügyi dolgozók személyiségi jogait! – hangsúlyozta.

MTI / LMP sajtó

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!