Egy kormánypárti képviselő tovább szigorítana a pedagóguséletpálya-törvényen

Az LMP változtatást kezdeményez az új pedagóguséletpályáról szóló törvényjavaslaton, Hohn Krisztina, az ellenzéki párt népjóléti és családügyi szakszóvivője szerint ugyanis egy kormánypárti módosító javaslat még szigorítana is az előterjesztésen.

A politikus szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján az általa „bosszútörvényként” emlegetett javaslatról azt mondta: a szerint az integráló iskolákban és óvodákban dolgozó gyógypedagógusoknak heti húsz órát kell tanítással tölteniük.

Dunai Mónika fideszes képviselő azonban egy olyan módosító javaslatot nyújtott be, amely ezt a számot az óvodai gyógypedagógusok esetében huszonnégyre emelné – ismertette.

Hohn Krisztina kijelentette, semmivel sincs kevesebb munka egy óvodás, fejlesztésre szoruló gyerekkel, mint egy iskolással, így számára érthetetlen a megkülönböztetés. Az LMP ezért szeretné elérni, hogy az óvodai gyógypedagógusok óraszáma is maradjon heti húsz.

Az LMP politikusa sérelmezte, hogy a kabinet az össztársadalmi felháborodás ellenére sem változtatott a szerinte jogfosztó, a pedagógusokat büntető előterjesztésén.

Jelezte, az LMP egy a pályán harminc éve dolgozó óvodai és iskolai fejlesztőpedagógus javaslatára hagyná meg az óraszámot húszban. A kormány kötelessége is az lenne, hogy meghallgassa a szakmában dolgozók véleményét – hangoztatta Hohn Krisztina.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!