Egy zöld lista van, az LMP-é

Egy zöld lista van, az LMP – Magyarország Zöld Pártjáé, és minél több szavazatot kap, annál kevesebb akkumulátorgyár fog épülni Magyarországon – jelentette ki Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke szerdai, online is követhető sajtótájékoztatóján.

Schmuck Erzsébet azt mondta, nem fogják megengedni, hogy az akkumulátorgyárak „felzabálják” a vizeket és az energiaforrásokat.

Ígéretet tett, hogy mandátumszerzésük esetén következetesen képviselik a zöldpolitikát az Európai Parlamentben is, kiállnak Magyarország természeti értékeinek megóvásáért, és fellépnek annak érdekében, hogy Európa-szerte vezessenek be zöldfelületi moratóriumot. Olyan jogszabályi környezetért fognak küzdeni az EP-ben, amely nem engedi meg, hogy Magyarországból akkumulátorgyarmat legyen – rögzítette Schmuck Erzsébet.

Azt mondta, az élhető környezet és jövő érdekében egyáltalán nem mindegy, hogy milyen lesz az EP összetétele, és kik fogják képviselni az adott országokat. Az EP-nek kiemelt szerepe van a klímapolitika, a természetvédelem erősítésében és a zöldmegállapodások létrejöttében – mutatott rá, hozzátéve: a klímaváltozás gyorsulása és a természeti értékek pusztulása az EU minden országát érinti, így Magyarországot is. Kitért a szélsőséges időjárási viszonyok okozta súlyos károkra a gazdaságban és mezőgazdaságban és arra, hogy mindezt az emberek egészsége is megsínyli, különösen a nyári hőhullámok idején. Ezért mindenképpen tenni kell, az éghajlatváltozás gyorsulását meg kell fékezni – hangsúlyozta az LMP társelnöke.

MTI/LMP Sajtó