Egységben Magyarországért: Választ várunk Orbán Viktortól, hogyan tölthetett 40 percet a magyar légtérben egy bombát szállító drón!

Az Egységben Magyarországért azonnali és határozott választ vár Orbán Viktortól arra, hogy szerinte képes-e a magyar honvédelem megvédeni Magyarországot azután, hogy március 10-én éjjel 40 percen át zavartalanul repülhetett a magyar légtérben az a TU-141 típusú drón, amelyre a horvát védelmi miniszter közlése szerint egy bomba volt rögzítve.

Kérdezzük a Honvédelmi Minisztériumtól, hogy álláspontjuk szerint Magyarország védelmét az jelenti-e, az amit a pénteki közleményükben írtak, hogy „nagy sebességgel közlekedő eszközt már Ukrajna területén is érzékeltük … hazánkba történő belépésétől mindvégig nyomon követve és ellenőrzés alatt tartva, az az ország légteréből távozott.”

Kérdezzük a minisztériumot és a miniszterelnököt, hogy felszálltak-e a Gripenek ellenőrizni a drónt? Ha nem, miért nem?

Az Egységben Magyarországért álláspontja szerint a magyar honvédség tényleg észlelete a drónt, akkor elfogadhatatlan magyarázkodás, hogy úgy ítélték meg, hogy az nem jelentett veszélyt. Ez nem stratégiai nyugalom, hanem közveszélyes mulasztás és dilettáns kormányzás.

Ezért követeljük a minisztériumtól és a miniszterelnöktől, hogy egyértelmű választ adjanak arra, hogy tudták-e hogy a TU-14-es bombával van felszerelve és, hogy levonják-e a megfelelő konzekvenciákat!

Végezetül választ várunk Orbán Viktortól arra, hogy szerinte ezek után mennyire hiteles az ő szájából a „megvédjük Magyarországot” szlogen?

DK
Jobbik
LMP
MMM
Momentum
MSZP
Párbeszéd

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!