Csárdi Antal és Jámbor András együttműködési megállapodást kötött Józsefváros és Ferencváros polgármesterével

10 pontos politikai szándéknyilatkozatot írt alá Csárdi Antal, Budapest 1. számú választókerületének Egységben Magyarországért képviselőjelöltje, Jámbor András, az Egységben Magyarországért Budapest 6. számú választókerületi képviselőjelöltje, valamint Baranyi Krisztina, Ferencváros és Pikó András, Józsefváros polgármestere. A négy politikus által aláírt nyilatkozat ellenzéki győzelem esetén biztosítani fogja Ferencváros és Józsefváros zavartalan fejlődését, visszaadja az önkormányzatoktól elvett fejlesztési forrásokat és az elvont jogköröket is.

A négy politikus által aláírt megállapodás legfontosabb vállalásai: visszaállítja a helyi önkormányzatok autonómiáját, a kerületek visszakapják a kormányzat által elvont forrásokat, hogy erősebb kerületi közbiztonságot, köztisztaságot, egészségügyi fejlesztéseket és zöldítési programokat hajthassanak végre, bérlakásépítési, energiatakarékos és zöldenergiát hasznosító felújítási programot indítanak, a Fudan egyetem helyett a Diákváros megvalósítását támogatják, kiszélesítik a szociális programok körét, klímastratégiai terveiket megvalósítják, az előző kerületi vezetés korrupciógyanús ügyeit pedig kivizsgálják.

Csárdi Antal szerint a 10 pont utat mutat az összes önkormányzat számára. Olyan fejlődési pályára állítja ugyanis a két kerületet, olyan alapvető társadalmi problémákat tudnak majd helyben megoldani, amire hosszú évek, sőt évtizedek óta nem volt példa.

Jámbor András legfontosabb feladatként az épületek energiahatékonysági felújítását, valamint a hajléktalankérdés és a lakhatási válság megoldását jelölte ki. Baranyi Krisztina a kerülethez köthető parlamenti képviselőktől partnerséget vár el, amit Kocsis Mátétól soha nem kapott meg. Ferencváros polgármestere a 10 ponton túl fontosnak gondolja a vegyipari működés megtiltását lakott területen vagy annak közelében, és felülvizsgálná a filmtörvényt is, hogy ne születhessen döntés az önkormányzat bevonása nélkül, amikor a területén terveznek filmet forgatni. Pikó András szerint Ferencváros és az általa vezetett Józsefváros problémái hasonlóak, az érdekeik pedig közösek, ezért is fontos, hogy szorosabban együttműködjenek egymással.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!