El a kezekkel a természetvédelmi területektől!

A kormány új javaslata értelmében mostantól a védett területek is értékesíthetőek lennének szinte bármilyen korlátozás nélkül. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja tiltakozik és követeli a javaslat azonnali visszavonását.

A kormány egy új törvényjavaslata az „állami vagyonnal való gazdálkodás hatékonyságának növelése érdekében egyes vagyongazdálkodást érintő törvények módosításáról” címet viseli. Már a cím alapján is gyanús volt a javaslat, és ez egy módosító rendelkezéssel be is igazolódott. A tarvágást engedélyező rendelet után itt van az újabb botrányos javaslat: mostantól védett természeti területek is értékesíthetőek lennének.

Önmagában már az is felháborító, hogy ilyen formában folytatnák a természeti értékeink kiárusítását, de az, hogy a fakitermelést engedélyező rendelet utáni több ezres tüntetések és több tízezres tiltakozó aláírások miatt részben visszavont javaslat után még egy szintet lépnének, már egyenesen megdöbbentő.

Az állami vagyonnal való hatékony gazdálkodás bizonyosan nem a Fidesz-kormánynál kezdődik és még bizonyosabban nem a védett természetvédelmi területeknél. Csak azt tudjuk üzenni a kormánynak, hogy most még nem késő visszavonni ezt javaslatot: emlékeztetjük őket a tarvágással kapcsolatos rendelet utáni kínos magyarázkodásokra, botrányos kijelentésekre, a társadalmi tiltakozás hatására visszavont rendelkezésekre.

El a kezekkel a természetvédelmi területektől!

Dr. Schmuck Erzsébet
az LMP társelnöke

Dr. Keresztes L. Lóránt
az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!