El a kezekkel a fecskefészkektől!

Az LMP Hajdú-Bihar megyei tagsága szomorúan értesült róla, hogy ismeretlenek illegálisan fecskefészkeket vertek le a polgári M3 Outlet homlokzatáról, és szintén engedély nélkül galamb tüskéket helyeztek ki. Mivel az összes hazai fecskefaj védett, a fészkek leverése egész évben tilos. Az LMP kéri az illetékes hatóságot, hogy kiemelt figyelemmel folytassa le a megindított eljárást.

A városi környezet és a települések méretének növekedése miatt a fecskék élettere egyre jobban csökkent, így ne lepődjünk meg, ha az emberhez közel keresnek menedéket.

A klímaváltozás miatt felértékelődik a fecskék szerepe, a szúnyogok és legyek elleni biológiai védelemben hatalmas szerepük van. Polgár a Hortobágyi Nemzeti Park területén helyezkedik el. A haszon, a profit ne előzze be a természet adta javakat. A fecskék eszmei értékét nem outlet árakban mérjük! Nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy ne bántsa az élőlényeket, hanem segítse őket, hogy életben tudjanak maradni és utódokat hozni a világra. Állatok és növények nélkül emberek se lesznek.

Az LMP Hajdú-Bihar megyei elnöksége

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!