Eladósítja az országot az EU-ellenes Orbán-kormány

Nincs négy hónapja, hogy áprilisban a kormány nagy hangon utasította el az EU újjáépítési hitelét, mintegy 3400 milliárd forintot, mert az országnak „gazdasági erejénél fogva” nincs szüksége hitelre. Most pedig felvesz piaci alapon 4,5 milliárd euró, azaz körülbelül 1600 milliárd forintnyi hitelt.

Teszi mindezt azért, mert az EU megkeményítette szívét, s már nem hagyja, hogy a fideszes holdudvar ellopja azt a pénzt, amit a magyar népnek és az egész országnak szánnak. Ezért visel háborút az EU ellen az Orbán-kormány, ezért szidja plakátokon „Brüsszelt”, ezért kiabál kígyót-békát a „nyugatra” és a szerinte hanyatló nyugati civilizációra.
Az Orbán-kormány tehát a tisztességes pénzkezelés helyett az eladósítást választja.
Az államadósság ma történelmi csúcson van!

Az Orbán-kormány talán egyetlen valós eredménye az volt, hogy az államadósságot és ezzel az adósságszolgálatot jelentősen lecsökkentették 10 év alatt.
Az elmúlt másfél évben ez az eredmény semmivé lett, részben a COVID járvány és a gazdasági visszaesés, részben a kormány végtelenül pazarló, saját érdekkört agyontámogató százmilliárdos pénzszórásai miatt.

A kormányváltás után, ahogy ezt az LMP jelöltjei és Karácsony Gergely, a miniszterelnök-jelöltünk is elmondta, azonnal csatlakozunk az Európai Ügyészséghez, az EU-s pénzek elköltését átláthatóvá tesszük, és a drága orosz, kínai és pénzpiaci hitelek helyett a kedvezőbb EU-s finanszírozást használjuk majd az ország újjáépítésére.

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté
az LMP társelnökei

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!