Elfogadhatatlan, hogy az NVB jóváhagyta a kormány népszavazási kérdéseit

Az LMP- Magyarország Zöld Pártja szerint elfogadhatatlan, hogy miközben a Nemzeti Választási Bizottság pénteken elkaszálta a 65%-os kibocsátás csökkentésre, a klímaváltozás megfékezésére irányuló LMP-s népszavazási kezdeményezést, zokszó nélkül jóváhagyta a kormány által benyújtott, értelmetlen- kizárólag a Pegasus-botrány figyelemelterelésére szolgáló népszavazás kérdéseit.

Egy olyan népszavazásba kényszeríti az NVB és a kormány az országot, amelyről gyakorlatilag maga a miniszterelnök is elmondta, hogy leginkább propaganda célokat szolgál. Ezzel a népszavazással a kormány a már amúgy is megviselt, felesleges vitáktól terhelt országot súlyos száz milliók elköltésére kényszeríti. Teszi ezt azért, hogy ne lehessen olyan valós problémákkal foglalkozni, mint az álláskeresési járadék folyósítási idejének meghosszabbítása, a Fudan Egyetem ügye, vagy az állami vagyon kormányzati széthordása a haveri köröknek.

Elfogadhatatlan és színtisztán gyomorforgató, hogy Orbán a megfigyelési botrányról a legaljasabb módon tereli el a figyelmet, gyermekeink bevonásával vív háborút egy nem létező ellenség ellen.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!