Elfogadhatatlan, hogy Kásler felfüggesztette az onkológiai szűrővizsgálatokat!

Elfogadhatatlan, hogy miniszteri utasítással felfüggesztette a kormány a népegészségügyi célú, célzott, onkológiai szűrővizsgálatokat, arra hivatkozva, hogy egyre nő a fertőzöttek, fertőzésgyanús esetek és a kórházi ellátást igénylő betegek száma.

Pontosan Kásler Miklós az, aki tudja milyen következménnyel jár, ha egy onkológiai diagnózis megkésve érkezik, ha a terápiás folyamatok, eljárások nem történnek meg időben.

A koronavírus-járvány épp elég áldozatot szed, ezért a kormánynak kötelessége jövőbetekintő, hosszútávú intézkedéseket is hozni a magyar emberek egészségi állapotát tekintve. Különösen egy olyan helyzetben, amikor a járvány következtében évekkel csökkenhet a lakosság körében az átlagéletkor, a szövődmények számtalan egészségkárosodást okoznak.

Felkérjük a kormányt, hogy a járványügyi védekezések mellett folyamatosan lássák el a nem koronavírusos betegeket is, annak érdekében, hogy a látens áldozatok száma ne növekedjen, ne szenvedjenek hosszútávú egészségkárosodást azok, akiket nem tudnak ellátni kapacitás hiány miatt. Az egészségügyi dolgozók hiánya folyamatos probléma, amit a kormány csak fokozott idén további 5500 fővel. Ez nem mehet a magyar állampolgárok egészségének kárára!

Vonják vissza a rendelkezést, hiszen az onkológiai szűrővizsgálatok életeket menthetnek, a terápia közvetlen részeként kell rájuk tekinteni!

Hohn Krisztina
országgyűlési képviselő

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!