Elfogadta a Fidesz az LMP egységes nyugdíjprémiumra vonatkozó javaslatát

A közelgő országgyűlési választásoknak köszönhetően a Fidesz elfogadta az LMP – Magyarország Zöld Pártja javaslatát, miszerint minden magyar nyugdíjas egységes összegű nyugdíjprémiumot érdemel.

Ezzel a módosítással minden nyugdíjban részesülő 80 ezer forintot kap az év vége előtt. Ez az összeg több ezer kisnyugdíjas esetében jóval magasabb, mint amit a Fidesz szánt volna nekik: Magyarországon 214 ezer idős ember él 80 ezer forintnál kevesebb nyugdíjból és nekik a Fidesz eredetileg kevesebbet szánt.

Örülünk, hogy a Fidesz ebben az esetben – ahogy a nyugdíjkorrekció előrehozása ügyében is – megfogadta a javaslatunkat, így az alacsonyabb nyugdíjat kapó magyaroknak is nyugodtabban telhet az év vége.

Megvenni a szükséges gyógyszereket, és kifizetni a rezsit azonban nem csak a választások előtt kell az idős embereknek. Az LMP ezért továbbra is indítványozza a törvénybe foglalását az egyenlő nyugdíjprémium-kifizetésének olyan módon, hogy az ne csak az idei évre szóljon, ne csak egy átlátszó kampányfogás legyen.

Az LMP azt szeretné, hogy az idősekre ne csak a választások előtt gondoljanak, hanem egész évben tisztességes körülmények között tudjanak élni. Ehhez nem alamizsnát kell osztogatni, hanem méltó nyugdíjat és igazságos nyugdíjemelést biztosítani a számukra.

Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!