Ellenzéki pártok: ne használja adatgyűjtésre a védőoltás-regisztrációt a kormány!

Hiába sújtja Magyarországot régóta nem látott világjárvány, a kormány a védőoltásra való regisztrációban is az adatgyűjtési lehetőséget látja, és azt a választási felkészülésük részévé tették: a néhány napon belül induló, nyitásról szóló online konzultáció is ugyanazon az internetes felületen – a vakcinainfo.gov.hu honlapon – zajlik majd, mint ahol a védőoltásra lehet jelentkezni.

Azok a felhasználók, akik a kormányzati honlapon regisztrálnak, vállalják, hogy adataik Rogán Antal propagandaminisztériumához és a választási rendszer szoftverét üzemeltető Idomsoft céghez kerülnek.
Az ellenzéki pártok arra szólítják fel a kormányt, hogy fejezze be az állampolgárokról való adatgyűjtést, és propagandakonzultáció helyett világos cselekvési tervet mutasson be arra vonatkozóan, hogy milyen keretek között tervezi az ország újraindítását és hogyan kívánja megsegíteni a válság miatt bajba jutott vállalkozásokat.
Az ellenzék garanciákat vár arra is, hogy a szabad vakcinaválasztás valóban megvalósul, és senkit nem ér hátrány azért, mert olyan védőoltást szeretne, amelyben jobban bízik. Erre azért is kiemelt szükség van, mert a kormányzat vakcinákkal kapcsolatos kommunikációs zűrzavara, valamint az évek során kialakult szakmai protokollok rendeletmódosítással történő kikerülése bizalmatlanságot szül, csökkenti a védőoltások lakossági elfogadottságát.
A védőoltások kérdésével az ellenzéki COVID 2021 Vizsgálóbizottság soron következő, pénteki ülése is kiemelten foglalkozik, többek között téma lesz az oltási terv átláthatósága és a háziorvosok felkészítése is.

DK
Jobbik
LMP
Momentum
MSZP
Párbeszéd

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!