Fejet hajtunk a holokauszt áldozatai előtt!

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja megveti és elutasítja az aljas szándékból elkövetett gyűlöletkeltést, annak beláthatatlan következményei miatt, ahogy azt láttuk a második világháború során épített koncentrációs táborok esetében is.

1945. január 27-én szembesült először a világ a nácik által a koncentrációs táborokban elkövetett rémtettekkel. Ekkor szabadították fel az auschwitzi koncentrációs tábort, aminek tiszteletére január 27-ét az ENSZ közgyűlése a holokauszt nemzetközi emléknapjává nyilvánította.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja fejet hajt az áldozatok emléke előtt, ugyanakkor figyelmezteti a köznyilvánosságban megszólalókat saját felelősségükre. Ugyanis a népirtás, az egymás iránti gyűlöletet soha nem a kisember, soha nem az átlagpolgár gerjeszti. A faji alapú népirtás gyökerei mindig az alantas szándékú gondolatokból és beszédekből gyökereznek, melyek elsősorban hatalomvágyból születnek.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja ezért minden közszereplőtől elvárja, hogy ne éljen a gyűlöletkeltés eszközével, ne megosztani akarja az embereket, hanem egyesíteni.

Schmuck Erzsébet és Ungár Péter
az LMP társelnökei

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!