Fejezze be a Fidesz-kormány hazánk vizes élőhelyeinek kiárusítását és tönkretételét!

A Vizes Élőhelyek Világnapján Dr. Schmuck Erzsébet, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnökeként újra felszólítja Nagy István minisztert és a kormánypárti frakcióvezetőket, hogy vegyenek részt egy általa megszervezett személyes találkozón a zöld civilekkel és szakmai szervezetekkel, hogy végre érdemi egyeztetés induljon nagy tavaink védelméről.

A Fidesz-KDNP képviselői korábban nem engedték az Országgyűlés elé kerülni a Nagy Tavak Koalíció által készített, természetes vizes élőhelyeink védelmét célzó határozati javaslatot, majd elutasították a Schmuck Erzsébet által javasolt személyes egyeztetésen való részvételt is. Közben tovább erőltetik a Fertő tavi beruházást, de ugyanígy veszélyben van a Balaton, vagy a tatai Öreg-tó is.

Még mindig nem késő, hogy lelkiismeretükre hallgatva meggondolják magukat és a betonlobbi, a rövidtávú gazdasági érdekek helyett a természetvédelem és az emberek érdekeit képviseljék végre. Magyarország a Ramsari Egyezmény aláírásával is kötelezettséget vállalt, hogy megóvja a kiemelkedő természeti értékekkel bíró vizes élőhelyeinket, nemcsak hazánk, de az egész Kárpát-medence számára. Az LMP elvárja, hogy ennek szellemében járjon el a jelenlegi kormány is, és az illetékes miniszter üljön végre tárgyalóasztalhoz. Döntsünk közösen nagy tavaink jövőjéről!

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!