Fejleszteni kell a külvárosi csomópontokat

Fejleszteni kell a külvárosi közlekedési csomópontokat, hogy azok kényelmes és minőségi átszállási lehetőséget biztosítsanak az embereknek – hangsúlyozta Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján Budapesten.

A képviselő úgy fogalmazott: a külvárosi csomópontok rengeteg ember életében játszanak kulcsszerepet, korszerűsítésükre azonban a többi politikai erő közül senki nem tett javaslatot.

Mint mondta, az LMP 101 pontos programot publikált, amelynek fontos részét képezik a közlekedés fejlesztésére vonatkozó javaslatok.

Bakos Bernadett kiemelte, hogy akadálymentes, átlátható és világos gyalogos útvonalakat kellene létrehozni a csomópontokban, hogy olyan környezet jöjjön létre, ahol szívesen szállnak át az emberek.

Ezeken a helyeken javítani kell a közbiztonságot – folytatta, megjegyezve, hogy például a népligeti aluljáróban rendszeresek az atrocitások. Szavai szerint erre a problémára a BKK-rendészet jelentene megoldást.

A képviselő felhívta a figyelmet arra is, hogy jó minőségű üzletekre és szolgáltatásokra van szükség a külvárosi csomópontokban.

Az LMP abban bízik, lehet olyan kampány Budapesten, ami nem a „kormánypártok és a köztársaságpárti erők iszapbirkózásáról” szól, hanem tartalmi kérdésekről – fogalmazott Bakos Bernadett.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!