Fejleszteni kell a balatoni közlekedést!

Az LMP arra szólította fel a kormányt, hogy áldozzon forrásokat a balatoni közúti és vasúti közlekedés további fejlesztésére.

A párt frakcióvezetője hétfői, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Balaton az ország egyik legfontosabb természeti értéke és önmagában is fontos gazdasági tényező, amit azonban sok probléma fenyeget.

Keresztes László Lóránt világos feladatnak nevezte a belföldi turizmus erősítését. Hangsúlyozta, a járványügyi és gazdasági helyzettől függetlenül is kimondható, hogy az ágazatban még nagyon komoly előrelépésekre van lehetőség.

A kormány nem hozta létre azt a stratégiát, ami lehetőséget adna egy, a jelenleginél gyorsabb, olcsóbb és jobb minőségű közösségi rendszer kialakítására.

A Balaton északi partján a vasútvonalat fejleszteni kell, de a feladat már most sok évet késett, ráadásul nagyon szűk műszaki tartalommal valósul meg. A villamosítás belátható időn belül csak Balatonfüredig készül el. Ahhoz, hogy valóban csökkenjen a menetidő, biztosítani kell a megfelelő motorvonatokat is, de a MÁV néhány hete leállította a beszerzést. A kormány biztosítsa a hibrid motorvonatokhoz szükséges forrásokat.

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a kabinet a mellékvonalak elsorvasztása helyett olyan menetrendet alakítson ki, ami segíti, hogy a vasúti közlekedés megfelelő alternatívát kínáljon a közlekedőknek. A kormány jövőre sem készül megfelelő forrásokat biztosítani az alsóbbrendű közúti hálózat fejlesztésére.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!