Fel kell számolni az illegális stégeket és a Balaton kisajátítását!

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja üdvözli, hogy Balatonmáriafürdőn a vízügy munkatársai elkezdték elbontani az illegálisan épített stégeket. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja felszólítja a többi hatóságot, különös tekintettel az érintett kormányhivatalokat és a part menti önkormányzatokat, hogy hasonló elszántsággal szerezzenek érvényt a törvényeknek, helyi építési szabályzatoknak, a szabálytalan part menti lekerítések és építkezések terén.

Ezen stégek általában nádas irtással is járnak, amely veszélyezteti a vízminőséget és szűkíti az élővilág természetes működését. Az LMP által az Országgyűlésnek beadott határozati javaslatban szerepelt, hogy érvényt kell szerezni a meglévő törvényeknek a nádasok védelme érdekében.

Az illegális stégek gyarapodó száma kortünet, mely abból fakad, hogy az emberek azt látják, hogy a NER önző módon sajátítja ki a Balatont, a közérdek ellenében foglal el partszakaszokat, épít hoteleket és kikötőket magának. Az LMP szerint senki nem bitorolhatja el a köztől a tavat, sem illegális stégekkel, sem luxusberuházásokkal.

Szendefy Mária,
az LMP országos elnökségének tagja

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!