Felelősségáthárító show-műsort mutatott be Orbán Viktor

Az LMP szerint „rendkívüli felelősségáthárító show-műsort celebrált” Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, nemzetközi sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese budapesti, a Facebook-oldalán is közvetített sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormányfő beszéde arról szólt, miként lehet áthárítani a kormányzás felelősségét különböző szereplőkre.
Kifejtette: a nemzetközi sajtótájékoztatón „megtudtuk azt, hogy az inflációért Matolcsy Györgyöt terheli a felelősség”, a jegybankelnök tehet arról, hogy rekordmértékű a pénzromlás. „Megtudtuk azt, hogy az energiaárakért az Európai Unió a felelős”. Orbán Viktor beszélt az ukrajnai háborúról is, „itt nem egészen egyértelmű, hogy ki a felelős, de az biztos, hogy nem az oroszok” – értékelt Kanász-Nagy Máté.
Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint a kormány nem a megoldásokat keresi, hanem a felelősséget hárítja át.
Kanász-Nagy Máté azt mondta, hogy zöldpártként egy ponton külön megszólítva érezték magukat: amikor Orbán Viktor az atomenergiáról beszélt. Úgy vélekedett, látszott a miniszterelnökön, hogy nagyon feszült, amiért a Paks II. beruházás még el sem kezdődött. Szavai szerint a kormányfő itt is a felelősöket kereste, és többek között az ellenzékre mutogatott, hogy az akadályozta meg a projektet.
Közölte: az LMP valóban minden lehetséges politikai eszközzel Paks II. ellen küzd, mert a beruházást kifejezetten károsnak tartják Magyarországnak.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!