Feljelentjük Mészáros Lőrinc cégcsoportját a közbeszerzési túlárazások miatt

Fotó: MTI

Feljelentjük Mészáros Lőrinc cégcsoportját a közbeszerzési túlárazások miatt

Az LMP hűtlen kezelés és költségvetési csalás miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő cégcsoport gyanítható közbeszerzési visszaélései kapcsán. 

Az elmúlt években Mészáros Lőrinc cégcsoportja a becsült értéknél összességében 96 milliárd forinttal többért nyert el közbeszerzéseket. Az LMP szerint amennyiben esetenként a becsült érték háromszorosáért nyerte el valóban az oligarcha cége bizonyos közbeszerzéseket, az messzemenőkig kimeríti a hűtlen kezelés tényállását.

Összevetve 96 milliárd forintból 58 kisvárosi kórházat lehetett volna felújítani, vagy a mentősök és az ápolók bérrendezését is meg lehetett volna oldani. Az a 96 milliárd forint, ami a túlárazásokkal elvesztette közpénz jellegét, alapot adott volna egy átfogó bérlakásprogram beindítására, és az első két évben tízezer családnak lehetett volna megoldani a megfizethető lakhatását.

A feljelentés kapcsán a Legfőbb Ügyészségnek is számot kell adnia, hogy a rendszerszintű korrupciónak akarnak továbbra is falazni, vagy a tisztesség oldalára állva véget akarnak vetni a magyar adófizetők pénzének az oligarchákhoz való talicskázásának.

 

Vágó Gábor
antikorrupciós aktivista (LMP)

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!