Felszólítjuk az önkormányzatot, hogy tegyen meg mindent a hajdúhadházi családok együttmaradásáért!

Az LMP elvárja, hogy az önkormányzatok vezetői tartsák szem előtt a mélyszegénységben élők támogatását és védelmét, a családok egyben tartását. Elutasítjuk a diszkriminációt, a pályázati pénzek nem célzott felhasználását.

Hajdúhadházon az Irinyi utcában található romatelepen heteken belül 120 ember kerülhet az utcára, miután a fideszes vezetés 650 millió forintos európai uniós pályázatot nyert el az ott található szociális bérlakások felújítására. Az ott élő 12 családot kilakoltatnák, a családtagok együttélését ellehetetlenítenék, illetve több száz kilométerre költöztetnék őket, mindezt úgy, hogy a pénzt az önkormányzat éppen az ő lakhatási körülményeik javítására nyerte el. Az önkormányzat kéthavi kaució kifizetésével segítené ki a családokat, miközben a realitás az, hogy családonként 6-12 gyerekkel, több generáció együttélése mellett nem valószínű, hogy találnak albérletet. Ráadásul semmi és senki nem biztosítja számukra, hogy visszamehetnek a felújított lakóhelyükre.

Felszólítjuk az önkormányzatot, hogy tegyen meg mindent az ott lakó roma családok együttmaradásáért, védelméért és támogassa a munkavállalási lehetőségeiket, hogy saját maguk tudják finanszírozni a lakhatásukat. Mozdítsa elő az integrációjukat és teremtse meg az ott élő gyerekek továbbtanulási, kitörési lehetőségeit. Úgy segítsen a családoknak, hogy az valódi és ne látszatsegítség legyen.

A segítségnyújtásban a helyi roma önkormányzatnak is hatalmas felelőssége van! Támogassák a családokat ahelyett, hogy a fideszes vezetésű önkormányzattal karöltve a szegregációt, a hangulatkeltést fokoznák.

Célunk egy szociálisan érzékeny Magyarországot építeni, ahol nem az ellenségeskedést szítják, vagy növelik a társadalmi különbségeket és kirekesztést.

Jármi Péter,
Hajdú-Bihar megye 02-es egyéni választókörzet LMP-s jelöltje az előválasztáson,
az LMP Hajdú-Bihar megyei elnöke

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!