A Fidesz ellenzékként még fontosnak tartotta az idősgondozást, mára elengedte a kezüket

Ungár Péter szerint olyan válság van a magyar idősgondozásban, hogy nincs más alternatíva, mint az otthongondozás elismerése munkaként.

Az idősotthonokban olyan várólisták alakultak ki, hogy sokaknak nincs más választásuk, maguknak kell ápolniuk hozzátartozójukat.

Az LMP ezért nyújtotta be javaslatát sokadszorra is az otthongondozási díj emeléséről a minimálbér szintjére, minden érintett számára. A kormányoldal politikusai azonban ezt leszavazták annak ellenére, hogy a javaslat egy korábbi, Mátrai Márta fideszes politikus még ellenzékben benyújtott előterjesztésén alapszik.

Az otthongondozás elismerése munkaként mindössze 22 milliárd forintjába kerülne az államnak, ami a költségvetés oldaláról nézve nagyon kevés pénz.

Ungár Péter bírálta a Fidesz családpolitikáját, mert családfelfogásuk szerinte nem terjed ki a nagyszülők, dédszülők generációjára, csak a gyermekeket és a szülőket tekinti családnak.

Mindenkit arra kérünk, írja alá az LMP petícióját, amelyet az otthonápolási díj emeléséért indítottunk a beremelest.hu oldalon.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!