A Fidesz-kormány valódi arca: ötszázezerért tiéd a Tihanyi-félsziget!

A Fidesz álszent politikájának következménye és egyben szimbóluma a Tihanyi-félszigeten történt természetpusztítás és annak kezelése. Orbán Viktor személyes felelőssége, hogy odáig züllesztették a környezetvédelmi intézményrendszert, hogy bárki ötszázezer forint büntetéssel megúszhatta ezt a helyrehozhatatlan pusztítást.

Az LMP 2020 nyarán tett feljelentést a Tihanyi-félszigeten történt természetpusztítás miatt, mert egy szűk gazdasági elit, kihasználva a Fidesz-kormányzat által kínált jogi kiskapukat, közös természeti értékeinket gátlástalanul elpusztította, mindezt saját luxusigényeinek kielégítése és vagyonának gyarapítása érdekében.

Most megdöbbenve értesültünk arról, hogy a súlyos természetpusztításért felelős személy jelképes összegű büntetéssel megúszta. A Fidesz számára a környezet- és természetvédelem egy akadály, melyet le kell bontani, hogy egy szűk gazdasági érdekcsoport előrejutását, gazdagodását elősegítsék ezzel is.

A Balatont és Magyarországot csak akkor védhetjük meg a természet tönkretételétől és a Fidesz-oligarcháktól, ha 2022-ben kormányt váltunk, majd jelentősen megerősítjük a környezet- és természetvédelmi intézményrendszert, és törvényi környezetet úgy alakítjuk, hogy az a közös értékeinket védje, ne kevesek gazdagodását szolgálja.

Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!