A Fidesz továbbra sem foglalkozik érdemben a környezeti problémák megoldásával, a klímaváltozás megfékezésével

FRISSÍTÉS*

Az idei Tranzit tervezett programja ismét megmutatja, hogy bár a Fidesz-kormány a kommunikációban időnként zöldre festi magát, érdemben nem akar foglalkozni az ökológiai válság megoldásával. Ezt támasztja alá, hogy a rendezvényről teljesen kizárták a környezetvédelem, természetvédelem, a klímaváltozás és nem utolsó sorban a fenntarthatóság ügyének megvitatását, a kormány és az ellenzék javaslatainak ütköztetését, a megoldások keresését.

A sajtóban megjelent beharangozók szerint a csütörtök este kezdődő Tranziton részt vesz a miniszterelnök és számos kormány tag, de sem a bolygónkat sújtó klímaváltozás, sem az ökológiai válság nem szerepel a kiemelt témák között, ahogy az ezekhez kapcsolódó politikai cselekvési tervek sem.

Pedig a Kárpát-medence, és benne Magyarország kiemelten sérülékeny területnek számít. Ha a jelenlegi kormányzat nem veszi komolyan a veszélyt és nem foglalkozik a mezőgazdaságunk, a vízgazdálkodásunk, az erdőgazdálkodásunk válságálló átalakításával, akkor élelmiszer-biztonságunkat, egészségünket, jövőnket sodorja veszélybe.

A koronavírus-járvány megmutatta, hogy milyen sérülékeny társadalmi-gazdasági struktúrát építettünk, ezt a kitettséget azonban lehet csökkenteni, de ha a rendszerkritikus, zöld hangokat kizárják a politikai vitákból, csak sodródunk tovább a szakadék felé.

Itt az ideje, hogy a kormány vegye komolyan a mélyülő ökológiai válságot! Jövőnk érdekében folytasson érdemi párbeszédet mind az ellenzékkel, mind az emberek széles csoportjaival!

Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke

*Az érintetteknek gyors gyógyulást kívánunk, egyben bízunk benne, hogy az új időpontban a szervezők helyt adnak majd olyan fontos témáknak is, mint a környezetvédelem, természetvédelem, a klímaváltozás és nem utolsó sorban a fenntarthatóság ügyének megvitatása.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!