A Föld napja – Az LMP zöld fordulatot hajtana végre 2022-ben

Az LMP 2022-ben nemcsak kormányváltásra, hanem zöld fordulatra is készül – mondta az ellenzéki párt társelnöke csütörtökön a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Schmuck Erzsébet hangsúlyozta, az emberi tevékenység miatt egyre erősödő klímaválság miatt nincs ok az ünneplésre a Föld napján.
Magyarországon is jelentősen növekszik az átlaghőmérséklet, vészjóslóan csökken az évi csapadékmennyiség és gyakoribbak a villámárvizek is – jelezte, hozzáfűzve: mindez veszélyezteti az ország élelmiszerellátását, a súlyos hőhullámok pedig emberéleteket is követelnek.
A politikus szerint a Fidesz-kormány még mindig nem a „válságálló, környezetbarát” gazdasági szerkezet kialakításán dolgozik, holott évek óta követelik a kabinettől a zöld agrárfordulatot. „Ők azonban továbbra is a nagyüzemi, vegyszeres technológiára épülő mezőgazdaságot támogatják” – tette hozzá.
Schmuck Erzsébet szólt arról is, hogy a kormánynak a fenntartható vízgazdálkodás érdekében is tennie kellene, valamint segítenie kellene a levegő minőségének javítását, a szennyezett levegő ugyanis évente 15 ezer ember korai haláláért felelős.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!