Fót nem nyugodhat meg

Ugyan Vass György Fót fideszes polgármestere pénteken bejelentette, hogy garanciát kapott a HelloParks ipari park vezetőségétől arra, hogy nem lesz a létesítményben akkucellákat összeszerelő üzem, az LMP-Magyarország Zöld Pártja szerint ez a bejelentés a nullával egyenlő, és semmi okuk a fótiaknak és a budapestieknek az ünneplésre.

Az LMP emlékeztet mindenkit arra, hogy nem is olyan régen Debrecen fideszes polgármestere azt közölte a cívis város lakosságával, hogy a CATL után nem érkezik több akkumulátorgyár a városba, azonban pár hete ennek ellenére mégis büszkén jelentette be az Eve Power beruházást. Ács polgármestere szintén megnyugtatta az ácsiakat abban, hogy nem lesz akkugyár a településen, nemsokra rá mégis bejelentették a beruházást. Nyíregyházán az év elején megtartott botrányos közmeghallgatáson az illetékes kormányhivatal képviselője adta szavát arra, hogy nincs ok az aggodalomra, nem épül szennyező akkugyár. Ennek ellenére csütörtökön a 2023. év legnagyobb beruházásaként jelentették be a giga akkugyárat a nyíregyházi ipari parkba.

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja szerint az egyetlen helyes út az, ha a helyben élők dönthetnek arról, hogy szeretnének-e egy veszélyes, szennyező és energiazabáló gyárat a szomszédságukba. Sem Fót, sem Budapest nem nyugodhat meg kizárólag akkor, ha a jövő évi választásokon véget vetünk a városukat az ázsiai profitérdeknek kiárusitó vezetés uralmának.

Az LMP Budapest Elnöksége

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!