A frontvonalban dolgozóknak valódi segítségre van szükségük!

Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy biztosítson tisztességes béreket a szociális területen dolgozóknak – mondta a párt társelnöke vasárnap, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

Óriási felelőtlenség egy világjárvány közepette elengedni a szociális dolgozók kezét, hiszen az orvosok és ápolók jogosan elismert munkája mellett ők is alappillérei a rendszernek, ők is mindennapi hősök. A szociális dolgozók saját egészségüket kockáztatva elhivatottan dolgoznak – segítenek – a frontvontvonalban, a kormány mégis levegőnek nézi őket.Elfogadhatatlan, hogy a folyamatosan elszálló infláció, a csillagos egekben lévő élelmiszerárak mellett legtöbbjük még a havi nettó 200 forintot sem viheti haza a családjának.

Kanász-Nagy Máté hangsúlyozta: az elmúlt tíz évben teljesen hiányzott a szociális munkások megbecsülése, pedig ők a jelenlegi koronavírus-járvány alatt is bebizonyították, hogy milyen fontos és lelkiismeretes munkát végeznek.

Igazságtalan, hogy a szociális területen dolgozók nem kaptak az egészségügyi alkalmazottakéhoz hasonló egyszeri, 500 ezer forintos bérkiegészítést. Az LMP éppen ezért követeli, hogy a kormány – a béremelés mellett – a szociális munka napján, november 12-én fizesse ki ezt az összeget az érintett dolgozóknak.

Kérünk mindenkit, írja alá petíciónkat a beremelest.hu oldalon.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!