Győr akkor újulhat meg, ha politikai oldaltól függetlenül eltűnnek a bukott politikusok

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint Győrben új, hiteles szereplőkre van szükség a városvezetésben, mert a helyiek megérdemlik, hogy ne sorozatban leszerepelt, alkalmatlan politikusok irányítsák a várost. Ideje teret engedni Pintér Bencének és civil csapatának és a szentiváni lokálpatrióta közösségnek.

Az önkormányzati választások Győrben már 2023 augusztusával megkezdődtek, amikor a magánéleti elemekkel is tűzdelt korrupciós botrányba keveredett Borkai Zsolt bejelentette, hogy álcivilként indul Győr polgármesteri székéért, miközben Dézsi Csaba András regnáló polgármesterként hibát hibára halmoz.

Közben a helyiek megkérdezése nélkül veszélyes üzemek Győrbe telepítését tervezte a Dézsi vezette önkormányzat, a tiltakozást szervező civilek és a városért tenni akaró lokálpatrióták Pintér Bencét nevezték meg jelöltjükként, akit az LMP rögtön támogatásáról biztosított.

Az ellenzéki egyeztetések befagytak: a DK, az MSZP és a Jobbik nem tudták támogatásukról biztosítani az egyetlen létező ellenzéki jelöltet, mást pedig nem tudtak megnevezni, aki vállalná az indulást.

A DK végül mondott egy nevet: Glázer Tímea nevét. Glázert az LMP nem tartja alkalmasnak most a polgármester-jelöltségre, amennyiben a DK Glázert erre alkalmas tartja, akkor sorakoztassa fel érveit a jelöltsége mellett. Attól félünk nem lesz könnyű dolguk.  

Az LMP kijelenti, hogy kitart Pintér Bence jelöltsége mellett. Reméljük, hogy a DK országos vezetése reálisan értékeli a helyzetet és eltekint Glázer polgármester-jelöltségétől.

Jenei Ferenc,
az LMP győri elnöke

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!