Győrben már észrevették, hogy a szociális dolgozók is az első vonalban harcoltak

Dézsi Csaba András, Győr nemrég megválasztott kormánypárti polgármestere ma jelentette be, hogy a város mintegy 250 szociális dolgozója egyszeri 110 ezer forintos bérkiegészítést kap, hiszen az elmúlt hónapokban az egészségügyi dolgozókhoz hasonlóan ők is az első vonalban harcoltak a védekezés során.

Néhány napja az EMMI államtitkára ismerte el, hogy igazságtalan döntés született, most pedig már egy kormánypárti polgármester is legalább közvetetten kimondta, hogy a szociális dolgozók ugyanúgy megérdemlik a bérkiegészítést, hiszen pont a kormány hangoztatta folyamatosan azt, hogy többek között az idősotthonok a vírusnak leginkább kitett intézmények.

Teljesen egyértelmű, hogy a kormány csak azért nem hajlandó korrigálni a nyilvánvaló tévedést, mert akkor el kéne ismerniük, hogy hibáztak. Csakhogy itt elsősorban nem Kásler Miklós hitelessége forog kockán, hanem nyolcvanezer ember megbecsülése és megélhetése. Az LMP azt várja a minisztertől, hogy vessen véget a dacpolitizálásnak, próbálja megkülönböztetni a lényegest a lényegtelentől, és adja meg a szociális dolgozóknak is a bérkiegészítést.

1. június 16

Ungár Péter