Győztünk: megvédtük a védett erdőket!

A kormány egy ma kiadott friss utasításban a korábbi döntésével szembemenve mégis betiltotta a tarvágást természetvédelmi és Natura2000-es területeken: a tiltakozások célt értek, megakadályoztuk az őrületet és megvédtük az erdőket. Olyan eredmény ez, ami nem történt volna meg, ha nem tiltakoznak sok tízezren, és amire mindenki büszke lehet, aki bármilyen formában felemelte a hangját a barbár természetpusztítás szándékával szemben.

Két dolgot azonban ne felejtsünk el még most sem! Ne felejtsük el, hogy a kormány magától kivágta volna a védett erdőket: véssük az eszünkbe, hogy a természeti értékeinket nem a Fidesz védi meg, hanem a Fidesztől kell megvédeni a következő években is!  És ne felejtsük el, hogy ezzel még mindig csak a kiinduló ponthoz értünk vissza, miközben a korábbinál sokkal többet kellene tenni az erdők védelme érdekében, ha érdemben lassítani akarjuk a klímaváltozást.

Ezért az LMP tovább folytatja a harcot: addig nem nyugszunk – már csak szimbolikus okokból sem – ameddig nem módosítgatják és felülírják, hanem visszavonják az eredeti rendeletet. Mindennél erősebb garanciákat akarunk, ezért mind a korábban bejelentett országgyűlési határozati javaslatot, mind az alkotmánybírósági beadványt tovább visszük. Küzdeni fogunk azért, hogy a tilalom ne csak az állami, hanem a magánkézben lévő erdőkre is vonatkozzon, és azért is, hogy a védett erdők területe növekedjen, a tarvágások száma pedig csökkenjen.

LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!