Ha igazat mond Lázár János, a sóskútiak megnyertek egy csatát

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szívből gratulál a sóskúti, tárnoki, érdi és pusztazámori lakóknak és civileknek, akik harcos kiállásukkal meghátrálásra késztették a kormányt, és most felmerült az esély, hogy a sóskútiak maguk dönthessenek a sóskúti akkumulátorfeldolgozó sorsáról. Az LMP ismeri a kormány trükkjeit, így konkrét ügymenettervezetet kér Lázár Jánostól, ami biztosítja, hogy valóban a helyiek dönthessenek az akkumulátoripari beruházásról.

Lázár János építési és beruházási miniszter mai sajtótájékoztatóján közölte, hogy a sóskúti akkumulátor-feldolgozó üzem nem lesz kiemelt beruházás.

Sóskút és környékének bátor lakossága bebizonyította, hogy összefogással még a legotrombább kormányzati szándéknak is lehet nemet mondani. Ha megvalósul a helyi népszavazás, és a helyiek nemet mondanak a mérgező akkumulátorbontó üzemre, az példát mutat minden magyarországi településnek, hogy érdemes kiállni saját érdekeikért. Csak összefogással védhetjük meg környezetünket az akkumulátorgyarmatosítástól.

Amennyiben Orbán Viktor komolyan gondolta hétfői parlamenti gondolatait, hogy helyi ügyekben a helyieknek kell dönteniük, akkor vagy engedje át a LMP – Magyarország Zöld Pártjának országos népszavazási kezdeményezését, vagy csak egyszerűen törölje el a kiemelt beruházásokról szóló törvényi rendelkezéseket.

Tetlák Örs,
Érd LMP-s alpolgármestere,
az LMP Országos Elnökségének tagja

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!