Haladéktalanul fizesse vissza az iváncsai akkugyár az állami támogatásokat!

Az LMP az állami támogatások azonnali visszafizetésére szólítja fel az iváncsai akkumulátorgyárat, melyről határozati javaslatot is benyújtott az Országgyűlésnek.

Tetlák Örs, az LMP országos elnökségi tagja, Érd alpolgármestere keddi online is követhető sajtótájékoztatóján kifejtette: az SK Innovation a hírek szerint a közelmúltban több száz munkavállalójától vált meg. Ahogy megtették a feltehetően vendégmunkásokkal, bármikor megtehetik a magyar munkavállalókkal is – mutatott rá az LMP-s politikus, aki nemcsak környezetvédelmi, hanem gazdasági szempontból is zsákutcaként értékelte a kormány „akkumulátorgyarmatosítási tervét”.

Emlékeztetett: a távol-keleti multi cég 170 milliárd forintos – munkahelyenként mintegy 87 milliós – állami támogatást kapott, ez 15-szöröse annak, amire bármely magyar kisvállalkozás számíthat.

Arra szólította fel a kormányt, követelje vissza a munkahelyek létesítését célzó magyar állami támogatásokat; ha ezt nem teszik meg, az szerinte súlyos kérdéseket vet fel. Milyen szerződés lehet az, amikor akár tömeges elbocsátásoknál sincs lehetőség arra, hogy a magyar állam a pénzéhez jusson? – vetette fel.

Tetlák Örs közölte: elvárják, hogy az állami támogatás visszaköveteléséről szóló határozati javaslatukat minden kormánypárti és ellenzéki képviselő támogassa. Emellett követelte a kiemelt beruházásokról szóló szabályozás eltörlését és jelezte azt is, írásbeli kérdéssel fordulnak Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez, hogy megtudják, valójában hány munkavállalótól vált meg a cég és ezek közül hány volt a magyar és hány a vendégmunkás.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!