A házasságon kívül születő gyermekeket is ismerje el a kormány!

Az LMP álságosnak tartja, hogy a kormány csak a házasságban született gyermekeket ismeri el és csak utánuk ad kedvezményeket – mondta Ungár Péter szombaton a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

A tavaly született gyermekek 39 százaléka házasságon kívül, élettársi kapcsolatban élő szülőknél jött a világra.

Ezek a szülők pedig ugyanannyit érdemelnek, ezért is megmagyarázhatatlan, hogy ők miért maradnak ki a kabinet babaváró programjából. Az LMP kormányra kerülve olyan családpolitikát valósít meg, amelyben minden gyermek egyformán számít, függetlenül attól, hogy házasságban, vagy azon kívül született.

Álságos az is, hogy a kormány úgy tesz, mintha Magyarországon csak döntés kérdése lenne, mindkét szülő munkát vállal-e a gyermeknevelés mellett.

Egy keresetből ugyanis nem lehet fenntartani egy háromgyerekes családot, sőt a legtöbben még két keresetből is csak nehezen tudják ezt megoldani.

Ha azt gondoljuk, hogy minden kívánt gyermek születését támogatjuk, akkor semmi sem indokolja, hogy a házasságon kívül született gyermekek kevesebb állami támogatást kapjanak, mint a házasságban született gyermekek.
Nem dolga sem Novák Katalinnak, sem a kormánypártok előírni, hogy ki hogyan éljen, hogy házasságban vagy azon kívül nevelje a gyermekeit.

Tavaly a gyermekek 39 százaléka házasságon kívül született, semmivel érdemelnek kevesebbet, mint a többi gyermek.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!