Hende Csaba munkatársa szerint a kulturális dolgozók csak kávéfőzésre jók

Csizmadia Tamás, a Fidesz tulajdonában álló Frisss.hu című médiatermékben a következőt írta azzal kapcsolatban, hogy Hende Csaba utasítására a kormányhivatal ellehetetlenítette, hogy a városvezetés oltópontokat nyisson: „bár gyanítom, a múzeumban egy jó levéltáros, netán könyvtár szakos diplomás egészen fergeteges tempóban tudott volna kávét vinni a dokiknak”. Azaz miután Csizmadia az egyetemistákat „hótbutáknak” nevezte és nemrég a Miniszterelnök a rezidenseket inasoknak hívta, a Fidesz egyik munkatársa és fizetett embere szerint a kulturális dolgozók csak kávéfőzésre alkalmasak.

Csizmadia Tamás korábban a Belügyminisztérium majd az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtófőnöke volt, jelenleg pedig Hende Csaba munkatársa. Mivel Hende Csaba az oltópont ügyben a hozzá megszokott bátorságról tanúbizonyságot téve nem szólalt meg személyesen, munkatársa véleményét tekinthetjük a sajátjának.

Az, hogy maga a kulturális államtitkár kérte egy levélben, hogy a kulturális dolgozók vegyenek részt az adminisztratív feladatok ellátásában, illetve, hogy a kulturális dolgozók, azok akik a nemzeti értékeink őrzését végzik megalázó bérezésért, most már a közalkalmazotti státusz nélkül, nem zavarja azt az embert az, aki az elmúlt tíz évben politikai alapon kapott közpénzt mindenféle szakmai teljesítmény nélkül.

Az LMP álláspontja szerint Hende Csabának és a Fidesznek bocsánatot kell kérnie a kulturális dolgozóktól és végre együtt kell működniük a városvezetéssel az oltópontok kialakításában!

Ha már a szombathelyi Fidesz nem tud segíteni, legalább ne becsmérelje azokat, akik segítenének és ne akadályozza a védekezést!

Ungár Péter
országgyűlési képviselő