Ideje a kormánynak befejeznie az össze-vissza beszédet Paks2 kapcsán

Orbán Viktornak tisztáznia kell a kormány álláspontját! Haladéktalanul választ várunk arra, hogy a külügyminiszter miért áll ki az orosz pénzből, orosz technológiából épülő Paks2 beruházás mellett, miközben a Fidesz brüsszeli EP-képviselői leszavazták a beruházást.

Az LMP folyamatosan próbálja megfejteni a kormány álláspontját Paks2 bővítése kapcsán. Orbán Viktor elhíresült mondása szerint nem szabad odafigyelni arra, amit mond, egyetlen dologra érdemes figyelni, arra amit csinál. Induljunk el e szavak mentén. A kormánypárti magyar EP-képviselők Brüsszelben megszavazták az orosz-ukrán háború kitörését követően azt a szankciós csomagot, mely határozatban külön említik a Roszatom magyarországi beruházásának azonnali leállítását. Ezzel szemben Szijjártó Péter ma találkozott a Roszatom vezérigazgatójával, és a megbeszélés után azt mondta, hogy az atomerőmű két új blokkjának megépítése Magyarország érdekeit szolgálja.

Orbán Viktor szerint mely magatartás szolgálja Magyarország érdekeit? A brüsszeli képviselőké vagy a külügyminiszteré?

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja abban egyetért Szijjártó Péterrel, hogy Magyarország érdeke hogy minél nagyobb mértékben önellátó tudjon lenni az energiatermelés tekintetében. Azt azonban továbbra sem értjük, hogyan lehetne az orosz pénzből orosz technológiával épülő Paks2 ennek záloga.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!