Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét

Illés Károly egy mai interjúban arról beszélt, hogy a város költségvetése is azt mutatja, hogy a kormány igazságosan járt el, amikor kompenzáció nélkül elvonta a város forrásainak majd negyedét, miközben Győrnek, Székesfehérvárnak vagy Zalaegerszegnek milliárdokat utalt vissza. A Fidesz frakcióvezetőjének sajátos gondolatmenete szerint erre az a bizonyíték, hogy a szombathelyi városvezetés még ebben a nehéz helyzetben is felelősen gazdálkodott, és nem adósította el a várost, tehát – Illés Károly elmélete alapján – nincs is szüksége a pénzre.

A helyzet mára egyértelmű: sem Hende Csaba, sem Illés Károly nem tett semmit, hogy a kormány ne fossza ki a várost, és az elmúlt hetek nyilatkozatai alapján a későbbiekben sem terveznek megszólalni a város érdekében. Ehelyett egyre erőltetettebb és nehézkesebb érvekkel próbálják meggyőzni az embereket, hogy a szombathelyiek pénze sokkal jobb helyen van a Zalaegerszegen vagy Székesfehérváron.

Hende Csaba és Illés Károly az elvonások kérdését lezárt ügynek tekinti, mi nem: ez a pénz visszajár a szombathelyi embereknek, de egyértelmű, hogy ehhez kormányváltásra van szükség.

Ungár Péter,
az LMP országgyűlési képviselője

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!