Inflációkövető módon kell finanszírozni az orvosi segédeszközöket is!

A kormány ellehetetlenítette a pelenkagyártókat, ezzel jelentősen megnehezítve a betegek ellátását, az ápolók és családtagok fáradhatatlan, önfeláldozó munkáját.

Július 1-jétől 15 prémium minőségű termék tűnt el a NEAK által támogatottak közül, mivel a gyártó már negatív értékesítési összeggel nem tudta vállalni ezek forgalmazását, hiszen több, mint tíz éve nem emelhettek árat. Azoknak is jár a kiemelt segítség és a minőségi segédeszközökhöz való hozzáférés, akik otthon gondozzák fogyatékossággal élő gyermekeiket vagy idős hozzátartozóikat, és azoknak is, akik a bentlakásos intézményekben dolgoznak. Nem nehezítheti a kormány az ápoltaknak és az őket gondozóknak az életét, valamint az ápolás minőségét azzal, hogy nincs választási lehetőségük az ápolási szükségleteknek megfelelő minőségű eszközök használatára.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja felszólítja a kormányt, hogy inflációkövető módon finanszírozza az orvosi segédeszközök támogatását annak érdekében, hogy a magyar gyártóknak, illetve forgalmazóknak ne kelljen visszavonni termékeiket a rendszerből. A rászorulók kapjanak lehetőséget arra, hogy a legjobb minőségű és a szükségleteiknek legmegfelelőbb segédeszközt vehessék igénybe!

Hohn Krisztina,
az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!