Itt az Áfacsökkentést! országos kampányunk részletei

46 százalékkal dráguló gyümölcsök, elszálló élelmiszerárak, magas infláció, a kormány meg nem tesz semmit. Az LMP azt mondja, ebből elég: országos kampányt indítunk, hogy nyomást helyezzünk a döntéshozókra, így kikényszerítve az alapvető élelmiszerek áfájának 27-ről 5 százalékra csökkentését. Mutatjuk, hol és hogyan írhatsz alá, hol találkozhatsz aktivistáinkkal.

Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy az alapvető élelmiszerek áfája az igazságos és korrekt 5 százalékos szintre csökkenjen, hogy a kevésbé jómódúak is minden nap hozzájuthassanak az alapvető élelmiszerekhez. Az embereknek joguk van ehhez. A legegyszerűbben jelenleg úgy válhatnak elérhetővé ezek a termékek, ha olcsóbban juthatnak hozzá az emberek, mert kevesebb áfát kell megfizetniük.

Elindítjuk országos akciónkat, mely keretén belül benyújtottunk egy törvénymódosító javaslatot az országgyűlés elé, az alapvető élelmiszerek áfájának 27-ről 5 százalékra csökkentéséért. Továbbá országos aláírásgyűjtésbe kezdtünk, hiszen elfogadhatatlan és erkölcstelen, hogy az alapvető élelmiszereket a legmagasabb áfakulccsal terhelik.

A leggyorsabban úgy tudod támogatni a kezdeményezést, hogy aláírod petíciónkat ide kattintva az afacsokkentest.hu oldalon. Írd alá te is, hogy egy családnak se legyen luxus egészséges zöldséget és gyümölcsöt enni.

Személyesen is találkozzunk! Hétvégén az ország sok településén a helyi piacokon találkozhatsz kitelepüléseinkkel, (Miskolc, Szeged, Debrecen, Szolnok, Szekszárd, Szombathely, Budapest) ahol aláírhatod kezdeményezésünket. A pontos helyszíneket és időpontokat ide kattintva találod.

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!