Járványügyi alapra van szükségük az önkormányzatoknak

Nem kormányzati elvonásokra, hanem egy járványügyi alapra és a védekezéshez szükséges szakmai protokollokra van szükségük az önkormányzatoknak – hangoztatta az LMP társelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté azt mondta, az önkormányzatok harcolnak a frontvonalban a koronavírus-járvány ellen, ami többletforrásokat igényelne, de a legtöbb önkormányzatot mégis elvonás sújtja.

A LMP által javasolt önkormányzati alap speciálisan a helyhatóságoknak segítene, nemcsak pótolná a kieső bevételeket, hanem pluszforrást is biztosítana a járvány elleni hatékonyabb védekezéshez.

Újpest alpolgármestere olyan protokollok, iránymutatók kidolgozását is sürgette, amelyek az egészségügyi és szociális intézményekben szükséges intézkedéseket tartalmazzák, mert ebben a kérdésben késnek vagy elmaradnak ezek a tájékoztatások, az önkormányzatok teljesen magukra vannak hagyva.

Az önkormányzatoknak maguknak kell intézkedéseket hozniuk ezekben a kérdésekben, csakhogy ennek összehangolt intézkedéssorozatnak kellene lennie, ahol önkormányzatok és a kormány közösen küzdenek a járvány ellen.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!