A jövő feladatait növelik meg a jelenlegi megszorítások

Nem csak aktuálisan okoznak működési problémát az önkormányzatokat ért kormányzati megszorítások, azok a jövőbeli feladatokat is megnövelik – mondta hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján Keresztes L. Lóránt.

Az LMP frakcióvezetője azt követően beszélt erről, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottsága meghallgatta az innovációs és technológiai minisztert.

A kormány fejlesztéspolitikája kudarc, mert az elmúlt időszakban nem sikerült úgy felhasználni az uniós forrásokat, hogy csökkenjen az ország lemaradása.

Erre a decentralizáció lenne a megoldás, az, hogy a döntéseket a helyi szereplők hozzák. A kormány azonban ehelyett helytartókat küldött ezen döntéshozatali szerveke, akik egyike maga Palkovics László.

A járvány elleni védekezéssel indokolt elvonások számos meglévő problémát mélyítenek, például azt, hogy a víziközmű-hálózat fenntartásához ezermilliárd forintos fejlesztési forrásra van szükség. A kormánynak ennek pótlására nincs terve, így súlyos, elhúzódó hálózati válságra kell készülni.

A kabinet továbbra sem mond le a felesleges gigaberuházásokról, illetve, hogy máig nem látható a költségvetési alapja az orvosi béremelésnek vagy a családtámogatások új módozatainak.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!