Kanász-Nagy Máté: a zöld ügyek képviseletére az LMP jelenti a garanciát

A zöld ügyek képviseletére az LMP, illetve a párt Zöld garancia programja jelenti a biztosítékot – jelentette ki az LMP társelnöke vasárnap online sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté azt mondta: arra kérik a szavazókat, annak ellenére támogassák az ellenzéki összefogást, hogy már nincs zöld jelölt a miniszterelnök-jelöltek között az előválasztás második fordulójában. Az LMP Zöld garancia programja ugyanis olyan program, amely választ ad Magyarország társadalmi, gazdasági és környezeti válságára – tette hozzá.

A politikus elmondta: a fenntartható jövő, a klímaváltozás hatásainak kivédéséért atomenergia-mentes országgá kell tenni Magyarországot. Ezért kormányváltás esetén nem csak „vizsgálgatni” fogják, hanem azonnal felmondják a Paks II. szerződést.

A program fontos eleme a társadalmi igazságosság is. Ezért béremeléseket kívánnak végrehajtani a közszférában, a szociális és kulturális szektorban, az egészségügyben és az oktatásban. Olyan többkulcsos adórendszert kívánnak bevezetni, hogy a minimálbér adómentes legyen és az átlagbért keresők is több tízezer forinttal többet vihessenek haza, mint jelenleg – ismertette.

Hangsúlyozta, hogy az LMP szerint minden család és minden gyermek egyenlő, ezért a családi pótlék jelentős emelése a céljuk. Nem az összeszerelő-üzemeket és a multinacionális vállalatokat támogatnák, hanem a hazai kis- és középvállalkozásokhoz irányítanák az állami és az európai uniós forrásokat – sorolta terveiket.

Kanász-Nagy Máté kitért arra is, hogy az LMP egyelőre nem csatlakozna az euróövezethez, mert véleményük szerint a tagság a jelenleginél kiszolgáltatottabbá tenné Nyugat-Európának Magyarországot.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!