Kanász-Nagy Máté: az LMP mindenki számára elérhető családtámogatási rendszert vezetne be

Az LMP olyan családtámogatási rendszert vezetne be, amely nem olyan szelektív, mint az új csok, hanem mindenkinek szólna – mondta az LMP frakcióvezető-helyettese szombati sajtótájékoztatóján, amit pártja Facebook-oldalán közvetítettek.

Kanász-Nagy Máté azt mondta, hogy az „újragondolt” csok családtámogatási rendszerrel a Fidesz egy szűken értelmezett családmodellbe szeretne mindenkit belekényszeríteni, és meg akarják mondani, ki, kivel, hogyan házasodjon, alapítson családot.
Hozzátette: ez azt is jelenti, hogy büntetik a válást, és „gyakorlatilag a Fidesz folyamatosan az emberek privát szférája körül akar matatni” – fogalmazott az ellenzéki politikus.
Az LMP másik problémája a csokkal, hogy az rendkívül szelektív abból a szempontból is, hogy csak bizonyos társadalmi csoportokat támogat, éppen azokat, akiknek elég magas jövedelmük van, és elegendő kezdő tőkét tudnak felmutatni ahhoz, hogy igénybe vehessék a kormányzati támogatást.
Kanász-Nagy Máté szerint ezek a hitelkonstrukciók havonta 70 ezertől akár 530 ezer forintig terjedő törlesztőrészletek fizetésére „kényszerítik” a fiatalokat, amire csak nagyon kevesek képesek.
„Éppen ezért az LMP egy olyan támogatási rendszert szeretne bevezetni, ami valóban mindenki számára elérhető (…), olyan lakáspolitikát, ami nemcsak a fiataloknak szól, hanem szól például az egyszülős családoknak, vagy szól az idősebbeknek, akár a nyugdíjasoknak, nyugdíjas pároknak vagy egyedülállóknak” – mondta az LMP frakcióvezető-helyettese.
Hozzátette: olyan családtámogatási rendszert szeretnének, amely nem szól bele az emberek magánéletébe, és nem kényszeríti össze a párokat.
Kifejtette, hogy ezen a területen szükség lenne a szociális lakásügynökség bevezetésére, és olyan programra is, amely segíti a magánszemélyek közötti lakáscserét, de szükség lenne az albérleti piac szabályozására is.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!