Kanász-Nagy Máté: béremelés kell a szociális ágazatban!

A kormánynak béremelést kellene bejelentenie a szociális ágazatban – mondta az LMP frakcióvezető-helyettese szombaton, a szociális munka napján tartott online sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté a párt Facebook-oldalán közvetített tájékoztatóján hangsúlyozta, a nap legfontosabb üzenete a szociális területen dolgozóknak „a köszönet és a megbecsülés”.
Az a 80 ezer ember, aki ezen a területen dolgozik, minden nap a rászorulókon, családokon, időseken és gyerekeken segít, ezért megilleti őket a hála – fogalmazott az ellenzéki politikus.
Hozzátette, ahhoz, hogy ezek az emberek az őket megillető megbecsültségben dolgozhassanak, legalább 20 százalékos béremelésre lenne szükség, méghozzá azonnali és egyszeri lépésben.
Az LMP szerint Pintér Sándor belügyminiszter – akihez a szociális ágazat tartozik – dolga lenne az is, hogy bejelentse, kiterjeszti a járvány alatt az egészségügyi dolgozóknak ígért 500 ezer forintos egyszeri jutalmat a szociális dolgozókra is.
Mindezek mellett azonnali egyeztetést kell kezdeményezni a szociális területen tevékenykedő szakszervezetekkel arról, hogy miként lehet a munkakörülményeket javítani – fűzte hozzá.
Kanász-Nagy Máté szerint a kormánynak vissza kell vonnia a szociális törvény tervezetét, amelyben azt üzenik Magyarországnak, hogy „gondoskodj magadról, mert az állam nem fog neked segíteni”.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!