Kanász-Nagy Máté: minden budapestinek jár a biztonságos tömegközlekedés

Minden budapestinek jár a biztonságos tömegközlekedés – jelentette ki az LMP frakcióvezető-helyettese vasárnapi budapesti, online is közvetített sajtótájékoztatóján, hozzátéve: az általuk támogatott Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt programjában szerepel a BKK-rendészet felállítása.

Kanász-Nagy Máté kiemelte: a budapesti tömegközlekedésen sokkal rosszabb állapotok uralkodnak, mint évekkel ezelőtt, és a jelenlegi főpolgármesteri ciklusban jelentős romlás volt tapasztalható e téren.

Egyre több az agresszív vagy részeg utas, egyre több atrocitás érheti az embereket a tömegközlekedési eszközök mindennapi használata során – tette hozzá, jelezve, hogy a budapesti tömegközlekedésben napi szinten átlagosan két-három súlyosabb atrocitás is történik.

Az LMP frakcióvezető-helyettese közölte: a BKK-rendészet felállítását méréseik szerint a budapestiek 80 százaléka támogatja.

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt komplex megoldási csomagja emellett tartalmazza a közterület-felügyelők létszámának legalább kétszázfős emelését, a Budapest Go applikáció ellátását segélyhívó gombbal, és az összes tömegközlekedési eszköz bekamerázását – tette hozzá.

Kanász-Nagy Máté arról is beszélt: Karácsony Gergely regnálása alatt a fővárosi rendészet létszáma 203-ról 145-re, 30 százalékkal csökkent.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!