Kanász-Nagy Mátét indítja polgármesterjelöltként a XIII. kerületben az LMP

Önállóan indul az önkormányzati választáson az LMP a főváros XIII. kerületében, az ellenzéki párt polgármesterjelöltje Kanász-Nagy Máté országgyűlési frakcióvezető-helyettes lesz.

Ungár Péter társelnök kedden, online is követhető sajtótájékoztatón kiemelte: az LMP az önkormányzati választási kampányban az emberek legszűkebb lakókörnyezetét érintő témákat helyezi a középpontba.

Számos olyan önkormányzati vezető van, aki nagyon régóta tölti be a hivatalát és aki már nem feltétlenül a legalkalmasabb erre a pozícióra – jelentette ki, hozzáfűzve: ezért alternatívát, modern megoldást kínálnak a XIII. kerületiek számára Kanász-Nagy Máté személyében. Olyan „zöld polgármesterre” van szükség, aki a kerület egészével foglalkozik, azon részeivel is, amelyek eddig kisebb figyelmet kaptak – hangoztatta az LMP társelnöke.

Kanász-Nagy Máté közölte: elfogadja a felkérést, és olyan kampányt szeretne folytatni, ami megadja a kerületiek számára a választás lehetőségét. Van zöld út, zöld politika, amire szavazhatnak – hangsúlyozta és kiállt a zöld felületek megvédése, fejlesztése, az újabb parkosítás mellett.

Kitért arra is: meg kell védeni a kerületet a folyamatos és agresszív lakópark-építkezésektől. Ezzel összefüggésben megismételte: az LMP elutasítja, hogy felhőkarcolókat, újabb nagyobbnál nagyobb plázákat építsenek Budapest közepére, Angyalföld mellé. Óriási mind a fővárosi, mind a kerületi vezetés felelőssége abban, hogy a „maxi-Dubaj beruházás” milyen formában valósul majd meg – rögzítette.

Szólt arról, hogy olyan házszigetelési programra van szükség a kerületben is, amely a valódi rezsivédelmet szolgálja; rendeznék a parkolási helyzetet, és zászlajukra tűzik az ipari műemlékvédelmet is.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!