Karácsony Gergelynek összegyűlt a miniszterelnök-jelöltséghez szükséges 20 ezer ajánlás

Karácsony Gergelynek, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP közös miniszterelnök-jelöltjének néhány perccel ezelőtt gyűlt össze a miniszterelnök-jelöltséghez szükséges 20 ezer ajánlás. Az ajánlásgyűjtés tovább folytatódik egészen szeptember 6-ig. Ezzel Magyarország történetében először országos előválasztásra kerül sor.

Az előválasztás azonban nem a pártok versenye, hanem eszköz arra, hogy visszaadjuk a politikát az embereknek. Az előválasztás ahhoz szükséges, hogy megtaláljuk azt a 106 jelöltet, akik a legnagyobb többség támogatásával képesek legyőzni a fideszes helyi jelöltet, hogy a sokszínű ellenzék demokratikus versenyben váljon egységes erővé.
Az MSZP, az LMP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje a legesélyesebb a jelöltek közül, aki képes lesz 2022 tavaszán legyőzni Orbán Viktort és megteremteni a 99 százalék Magyarországát a kiváltságos 1 százalék helyett. Karácsony Gergely volt az első, aki már évekkel ezelőtt, még a legutóbbi országgyűlési választás előtt javasolta az előválasztás intézményének bevezetését és, aki
azóta az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje is két előválasztás megnyerése után lett.

Karácsony Gergely számos aláírásgyűjtő helyszínt járt be és jár be a következő napokban, hogy megköszönje az aktivisták munkáját. Az előválasztás első fordulóját szeptember 18–26. között, a második fordulót október 4–10. között rendezik. A miniszterelnök-jelölt személye kétfordulós választáson dől el, a második fordulóba a legtöbb szavazatot kapott három jelölt jut tovább.

MSZP
Párbeszéd
LMP

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!