Kásler Miklós szemében a szociális dolgozók továbbra sem léteznek

Kásler Miklós három hónappal az eredeti bejelentés után végre elárulta, hogy kik lesznek jogosultak az egyszeri ötszázezer forintos bérkiegészítésre: a miniszter szavaiból kiderült, hogy a béremelés mintegy százhatvanezer embert érint a betegszállítóktól, az adminisztratív munkatársakon keresztül az egészségügyi szolgáltatók főigazgatói és gazdasági igazgatói posztjáig, kivéve a szociális dolgozókat.

Sajnos odáig jutottunk, hogy a kormány nem levegőnek nézi a szociális dolgozókat, hanem kifejezetten sértegeti őket: teljesen egyértelmű, hogy legalább annyira, ha nem jobban a szociális dolgozók is ott harcoltak a járvány frontvonalában, mint a Kásler Miklós által felsoroltak, mégsem ismeri el a munkájukat a kormány.

Az LMP szerint a szociális dolgozók kihagyása a bérkiegészítést kapók köréből józan ésszel felfoghatatlan igazságtalanság. A párt ezért petíciót indított, hogy az amúgy is méltatlanul alulfizetett dolgozók legalább ezt az egyszeri juttatást kapják meg. A beremelest.hu oldalon elérhető petíciót két hét alatt majdnem húszezren írták alá, ezzel is bizonyítva, hogy a kormánnyal szemben az emberek igazságérzete a helyén van.

Ungár Péter
országgyűlési képviselő

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!